Без категорії

ANTIVIRUS bude částečně zachován do konce června 2021

Vláda prodloužila až do konce června letošního roku část programu Antivirus. Prodloužení se týká výhradně režimu s označením A, který se vztahuje na zaměstnavatele, jejichž zaměstnanci mají nařízenou karanténu nebo izolaci.

Pokud tedy bude v červnu vašemu zaměstnanci nařízena karanténa nebo izolace, bude to stále posuzováno jako důležitá osobní překážka v práci na straně zaměstnance, a budete mít nárok na kompenzaci jeho mzdy ve výši 80 % vyplacené náhrady mzdy (a odpovídajících odvodů), maximálně však 39 000 Kč měsíčně na zaměstnance.

A jak je to s ostatními režimy programu Antivirus?

Vzhledem k tomu, že v červnu 2021 již nejsou z důvodu nařízení vlády uzavřeny žádné provozy, ostatní režimy, tj. režim B, režim A Plus a částečně i režim A (pokud jde o zcela uzavřené či významně omezené provozy) končí k 31.5.2021.

Režim B

Pokud 30 % a více vašich zaměstnanců mělo vládou nařízenou karanténu či se věnovalo péči o dítě, pak jste do konce května 2021 měli nárok na náhradu jejich mzdy ve výši 100 % průměrného výdělku.

V případě, že došlo k omezení vaší výroby z důvodu omezení dostupnosti vstupů např. surovin, výrobků, služeb, měli jste nárok na náhradu mzdy zaměstnanců ve výši 80 % průměrného výdělku.

A pokud jste neměli problém se zaměstnanci ani se vstupy, ale došlo k omezení poptávky po vašich službách či výrobcích, měli jste nárok na kompenzaci mzdy zaměstnanců ve výši 60 % průměrného výdělku.

Režim A Plus

Týkal se výhradně zaměstnavatelů, jejichž provoz byl po 1. říjnu 2020 (včetně) nuceně uzavřen či významně omezen (např. v případě restaurací na výdejové okénko). Ti měli nárok na kompenzaci ve výši 100 % vyplacené náhrady mzdy (a odpovídajících odvodů). Maximálně však do výše 50 000 Kč měsíčně za zaměstnance.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.